Продължаваме промяната - Демократична България" е формацията от последния парламент, за която най-малко хора са повторили гласа си спрямо изборите през април 2023 г., показват данните на "Алфа Рисърч" за гласуването за бъдещия парламент. 79% от подкрепилите коалицията тогава, гласували и днес, са подкрепили формацията, 6% са гласували за други партии, 4% са се преориентирали към ГЕРБ, 3% към "Възраждане", и по 2% към БСП, "Има такъв народ", "Величие" и "Синя България".

Вижте графиката:


Сходно разколебаване има и сред гласувалите преди година за БСП и "Има такъв народ", като съответно 80 и 81% са повторили вота си.

По-лоялни са електоратите на "Възраждане" и ГЕРБ с гласували съответно 87 и 89%, а най-верни са гласувалите за ДПС, като 93% са повторили вота си. 

Партия "Величие", която се очертава като изненадата на тези избори, получава най-голяма подкрепа от гласували преди за "Възраждане" и "Има такъв народ", а към "Синя България" са се пренасочили минимална част от електоратите на "Продължаваме промяната - Демократична България" и ГЕРБ, пише Дневник.