Районна прокуратура – Пловдив осъди по бързо производство 50-годишния мъж, който разярен нахлу в пловдивското училище „Княз Александър Първи” и извърши хулигански действия.

Днес, 3 февруари 2020 г., по бързо производство на Районна прокуратура – Пловдив е осъден Атанас Печалов, на 50 г., за извършени хулигански действия в училище в Пловдив, като деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост  – престъпление по чл. 325 ал. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс. По споразумение на прокуратурата и на защитата на подсъдимия, одобрено от Районен съд-Пловдив,  на А.П. е наложено наказание от девет месеца „лишаване от свобода“  условно с три години изпитателен срок. Той е признал вината си. 

По делото е установено е, че на 22 януари 2020 г.,  Печалов отишъл в училище в Пловдив, като избутал охраната и влязъл в класна стая на седми клас. Той се отправил към чина на 13-годишно момче, за да иска обяснение за конфликт с дъщеря му. Въпреки опитите на преподавателката да потуши скандала, мъжът започнал да дърпа ученика за якето и да му говори на висок глас. От ръководството на училището е бил подаден сигнал на тел. 112, като на място пристигнал полицейски екип. 

Определението на Районен съд – Пловдив е влязло в сила и не подлежи на протест и обжалване.

Glas.bg съобщи за 50-годишния родител, нахлул в Основно училище „Княз Александър Първи”, за да иска обяснение от ученик за конфликт с дъщеря му.

Предисторията според версиите на бащата и очевидците се разминава. Според гневния татко дъщеря му, която е в 5-и клас, е била зверски пребита от седмокласник. Даже куцала. Според ученици и учители, били свидетели на случващото се обаче, побой не е имало изобщо. При излизане от стаите по време на междучасието и смяната на кабинетите е настанало обичайното стълпотворение, при което момиченцето е било блъснато и си е ударило крака в маса. В никакъв случай не е било умишлено, потвърдиха за Glas.bg свидетели на случилото се. Разбрахме и че петокласничката не е минавала през медицински кабинет.

Тук, в часа по химия, където бащата влиза заедно с дъщеря си, се развихря екшънът. Родителят тръгва да вдига момчето от чина, при което се намесва учителката. Бащата я блъска – пред очите на учениците й и собственото му дете, и започва да отправя заплахи от сорта: „Ще ви убия!“.

Реакцията на полицаите от Четвърто районно управление на МВР е била много бърза и адекватна.

Тежко наказание грози разярения баща, плашил със смърт в час по химия

Разярен баща нахлу в пловдивско училище! Блъсна учителка, плаши с убийство!