Районна прокуратура – Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 30-годишния Цветомир Пенков, който преби жестоко приятелката си Ванеса.

Той ще отговаря пред съда по четири обвинения. Първото е за това, че в Пловдив, на през месец ноември 2023 г. е нанесъл лека телесна повреда в условията на домашно насилие на 24-годишната Ванеса.

Десетки помогнаха на пребитата Ванеса! Насилникът обаче още е на свобода и я заплашва

Второто е за това, че на 13 януари 2024 г. нанесъл средна телесна повреда в условията на домашно насилие на същата пострадала жена, като деянието е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост.

Третото е за принуда чрез отправени заплахи, да извърши нещо противно на волята й, четвъртото е за отправена на 16 януари 2024 г. закана с убийство срещу пострадала.

Двамата живеели на семейни начала в жилище в Пловдив. Те имали едногодишен син. Между двамата възниквали скандали, защото бащата не се грижел добре за детето, докато майката била на работа.  Поради тази причина на два пъти Цветомир нанесъл побой на пострадалата жена. На неустановена дата през ноември 2023 г.  след скандал той я ударил с юмруци в лицето, като й нанесъл лека телесна повреда в условията на домашно насилие. 

Цветомир, който преби Ванеса, е опитал да сложи край на живота си в ареста

На 13 януари 2024 г. в жилището в Пловдив двамата отново се скарали, защото мъжът бил оставил детето само вкъщи, докато майката била на работа. По време на спора той й нанесъл множество удари с ритници и юмруци по главата и тялото на жената, вследствие на което й причинил фрактура на десния крак и счупване на три ребра. Въпреки състоянието й след това  той я принудил чрез заплаха да почисти стаята, за да не останат следи от кръв от нанесения побой. Подаден бил сигнал на тел. 112 и пострадалата е била настанена в болница.

24-годишната Ванеса бе приета по спешност в болница. Тя е постъпи за лечение в УМБАЛ "Свети Георги" с хематоми по цялото тяло и лице, счупени таз, крака и ребра. Първоначално пред медиците е поддържаше версията, че нараняванията са заради падане по стълбите, но малко след това признала истината за домашното насилие, на което е подложена не за първи път. 

През това време обвиняемият  взел детето и напуснал Пловдив, след което се обадил по телефона на жената и се заканил, че ще я запали, ако не си оттегли жалбата срещу него. Пенков остана около седмица след побоя на свобода, като през това време постваше вулгарни шеги и различни постове във фейсбук профила си, дори публикува обява за секс услуги в alo.bg, като е дал номера на жената.

Две инстанции наложиха на мъжа мярка за неотклонение „задържане под стража“, а след това той се опита да се самоубие в ареста, но не успя. Предстои Районен съд – Пловдив да насрочи разпоредително заседание по внесения обвинителен акт.