Окръжна прокуратура – Благоевград предаде на съд 61-годишен мъж с инициали В. Я. за блудство с малолетни деца.

През 2022 г. мъж се сприятелил с колегата си - обвинения 61-годишен, като го запознал със съпругата си и нейните малолетни деца – син и дъщеря.

Новият приятел често оставал да нощува в дома на семейството на приятеля си. Бидейки комбинативен, постепенно се сближил с децата, възползвайки се от тяхната наивност.

С времето мъжът спечелил доверието на колагата си и съпругата му, като им предложил дори да се грижи за децата, когато те работели нощна смяна, и те се съгласили.

В периода от ноември 2023 г. до 9 декември 2023, оставайки насаме с децата, обвиненият неколкократно извършил блудствени действия с тях, удовлетворявайки половото си желание.

До разкриване на престъпното деяние се стигнало в хода на разследване на постъпил сигнал за извършени престъпни действия от В. Я. спрямо половата неприкосновеност на непълнолетно момиче и задържането на извършителя от органите на МВР.

Тогава при извършения оглед на мобилния му телефон били открити множество снимки и видеозаписи с участието на лица, видимо малолетни и непълнолетни, спрямо които обвиняемият извършвал блудствени действия или съвкупления.

На част от снимките били заснети блудствени действия спрямо малолетните деца на семейството на приятеля му.

По образуваното досъдебно производство е била назначена и извършена съдебно психолого-психиатрична – сексологична експертиза на извършителя. В заключението вещото лице е посочило, че са налице данни за отклонения в сексуалността на В.Я., разстройство на половото влечение - педофилия.

Понастоящем обвиняемият В.Я. е с мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои делото да продължи в съда.

Снимката е илюстративна, ShutterStock