Делото „Дебора“ продължава във втория ден, определен за разпити на свидетели. В петък бяха разпитани само петима човека, а днес по план трябва да застанат за разпит 10 от всички общо 20 свидетели. Днес пред съдебната зала Дебора и държавното обвинение не коментираха разпитите на предходното заседание. 19-годишното момиче обаче заяви, че за нея обвиняемият Георги не съществува и го сравни със стена. Момичето не е дало до момента показания и допълни, че ще свидетелства пред съда след всички свидетели и вещи лица.

„Първото заседание мина по план и се надяваме и следващите да бъдат така. Единственото, което очаквам е справедливост ,правим същото , каквото правим в предходното заседание. Очакваме истината, друго не. Все още не съм дала показания, ще дам след разпитите на всички свидетели. Когато се изправям пред него сякаш няма човек, той за мен не съществува, просто стена”, каза още Дебора, цитирана от TrafficNews.bg.

Припомняме, че Георги Георгиев е с повдигнати общо три обвинения – за причиняване на многостепенна средна телесна повреда, за принуда и за закани с убийство. Стана ясно, че разпитите на свидетели ще продължат в четири поредни заседания при закрити врати, за да не бъдат оповестявани факти от интимни и личния живот на Дебора и Георги. Днес, на 3 юни, съдът трябва разпита част от свидетелите, а на следващите две дати - 5 юни и 26 юни, показания ще дадат вещите лица, изготвили експертизи по случая. Не е ясно дали в днешния ден ще успеят да разпитат всички, затова свидетели може да бъдат разпитвани и през следващите дати.

Преди делото да започне в Пловдивския районен съд, държавното обвинение отказа за да коментира дали обвинението се подкрепя от изслушаните разпити до момента.

Ивелина Косева, която е наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура Стара Загора допълни, че защитата на подсъдимия е поискал мярката му за неотклонение “задържане под стража” да бъде изменена в по-лека, а именно “домашен арест”, това искане обаче е било оставено без уважение.

„На предходното заседание бяха разпитани само 5 свидетели, така че за следващите заседания остават още 15 лица, които следва да бъдат разпитани. Предстои да бъдат изслушани назначените експертизи, да бъде преценено евентуално необходимостта от допълнително назначаване на нови експертизи и евентуално разпити на други свидетели”, завърши прокуратурата.

Дебора е страна по делото и ще остане в съдебната зала през целия съдебен процес, за да слуша всички показания.

До момента делото на няколко пъти беше връщано за поправка на прокуратурата в Стара Загора и стартира от третия път, а още на първото заседание пострадалото момиче предяви иск в размер на 200 000 лева за причинените ѝ имуществени и неимуществени вреди. Желанието ѝ обаче не беше уважено от магистратите, за да не се затрудни производството. Днес защитниците на Георги отново поискаха делото да бъде отложено, защото не са запознати напълно с материалите. Ако бъде признат за виновен, Георги може да получи до 10 години затвор.

Очаквайте подробности!