Никога не съм предполагала, че мъжът, с когото живеех и който е баща на детето ми може да прояви такава агресия. Недоумявам и за поведението на баща му, който е възрастен човек и вместо да го спре, му е помагал. Това са думи на 26-годишната пловдивчанка, която е била заплашена с убийство от мъжа, с когото от няколко години живее на семейни начала. 28-годишният Петър Истилянов, баща му Цвятко Истилянов и приятелят им Валентин бяха арестувани в неделя за закана за убийство, отправена към 39 -годишен пловдивчанин, пред TrafficNews.

Петър бил изключително ревнив и системно оказвал психически тормоз върху жена си. Забранявал й да излиза, да ходи на места, където евентуално може да срещне други мъже и пр. Нещата ескалирали, когато видял в телефона й чат с техен семеен приятел - Стилян. Той се нахвърлил върху нея, издърпал я за косата, стиснал я за шията и я ритнал в крака. След това излязъл от къщи, сипейки закани и заплахи за убийство. Няколко часа по-късно жената получила няколко видоклипа, на които се виждало как Петър и негов приятел Валентин бият Стилян. Опитала се да се свърже с него няколко пъти, но нямало връзка с телефона му. Разтревожена, жената отишла в Пето районно и съобщила за побоя. 

Пловдивчанин откри чат в телефона на жена си с техен семеен приятел, последва много бой

Криминалистите реагирали и за часове открили Петър и Валентин. Малко по-късно е открит и постадалия мъж, който разказал и неговата версия за случилото се. След като го пребили в района  на хижа "Здравец" , те го качили в кола и го откарали във фермата на бащата на Петър - Цанко. Цанко гледал овце в стопанство , близо до Красново, а в свободното си време бил кметски наместник в Мало Крушево. 

Там побоят продължил, а мъжете насъскали и овчарски кучета срещу него. След това го транспортирали обратно до Пловдив. 

Няма връзка със Стилян и никога не съм имала. Обвиненията на Петър срещу мен са абсолютно безпочвени. Той беше наш семеен приятел, разказа жената.

Тя вече си е извадила ограничителна заповед и твърди, че се страхува от Петър. Той работи като охранител в пловдивска охранителна фирма. 

Районна прокуратура – Пловдив вчера повдигна обвинения спрямо тримата похитители за закани с убийство – престъпление по чл. 144 ал.3 вр. ал.1 вр. чл.20 ал.2 вр. чл. 26 от Наказателния кодекс.

Мъжете са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Пловдив.    

Действията по разследването продължават.