Спор по въпроса за авторството на съобщенията и заплахите към Дара Екимова и Ясмин, няма. Това заяви прокурор Пехливанов след заседанието днес.  По думите на обвинението, Гергана сама е заявила, че е тя, но уточнила, че била провокирана от други обстоятелства.

“Това е производство по Закона за здравето. Неговата цел не е да се наказва извършителят на някакво противоправно деяние, а да се прецени дали страда от здравословно заболяване- психиатрично такова и дали да бъде настанено лицето в специализирано заведение. Отговорът на въпроса на това, което ви казах, е - ДА, съдът и вещите лица прецениха, че има данни, че страда от такова заболяване и беше назначена експертиза в стационарен вид, който ще изпълни в ЦПЗ- Пловдив.” Това допълни прокурорът в коридорите на съда, пише TrafiicNews.bg.

Експертиза решава дали Гергана, тормозила Дара и Ясмин, е болна

28-годишната Гергана Неделчева, заплашвала певицата Дара Екимова и инфлуенсърката Ясмин Кирилова застана днес пред Районен съд в Пловдив, където в 2-часово заседание бе разгледано искането на прокуратурата за настаняването и лечението й  в специализирано психиатрично заведение.

Делото обаче бе отложено за друга дата през септември, за да може да има резултат от предстоящата ѝ експертиза. Тогава ще бъде изслушано вещо лице, което да каже дали предложеното лице страда от психиатрично заболяване, какво е то и как да се проведе лечението. Специалистът трябва да посочи дали ситуацията може да се повтори, ако Гергана спре да приема медикаменти.

“В този смисъл, на това е младо момиче, ако бъде проведено лечение, може да започне да води нормален живот,” каза прокурор Пехливанов.

"Ще гниеш под земята": Заплашват с убийство певицата Дара Екимова

Малко по- рано певицата Дара Екимова застана пред медиите, за да разкаже за заплашителни и обидни съобщения. Тя категорично иска лечение за момичето, като отбеляза, че тя е жертва на своята болест. Чрез социалните мрежи Гергана  започнала да изпраща заплашителни и обидни съобщения. Пишела коментари под публикации и на продуцентката й Саня Армутлиева.

 Само ден преди делото пред Районен съд в Пловдив за настаняване и лечение в специализирано психиатрично заведение на 28-годишната Гергана Неделчева, тя е тормозила Екимова в коментари под Тик-Ток видеа. Обиди като “куче” , “Ти имаш ТЕЛК” и “Музиката й е от Али експрес “ са малка част от заплахите и репликите, които Екимова е получила в последната година и половина.

След като излезе от залата, Гергана каза, че не иска да коментира случая, а нейния адвокат Светозар Арнаудов заяви, че тя има нужда от почивка.