Обвиненият за убийството на Димитър Малинов от Цалапица - Рангел Бизюрев днес опроверга твърденията на тайния свидетел, който вчера на закрито заседание заяви, че единият от близнаците – Борислав Динков е удрял Митко в лицето, предава TrafficNews.

Рангел беше допуснат до допълнителни показния по искане на прокуратурата.

Защо Прокуратурата отказва нов следствен експеримент с Бизюрев? ВИДЕО

“Вчера, доколкото прочетох от показанията на свидетеля, Борислав му бил споделил, че е нанесъл два- три удара на Митко. Това не е вярно, аз поддържам моите показния. Борислав слезе от автомобила единствено на полето, не докато съм нанасял удари. Не е вярно, че Борислав е имал мотив, поне аз не знам, както е казал тайният свидетел”, допълни Рангел.

Той коментира, че при свалянето на тялото в дупката, която са изкопали, то е било поставено свито настрани.

След показанията на Рангел, беше прочетена Съдебномедицинската експертиза на трупа на Димитър Малинов. Стана ясно, че съдебните лекари са работили трудно по тялото, защото мозъкът му е бил на “каша”, според специалистите.

Това се е получило заради заравянето и високите температури. Медиците заявиха, че ако носната преграда е счупена с удар в стълб или при падане на земята е трябвало да има кръвонасядания и по други части на тялото, а не само на лицето. Експертизата сочи, че Малинов е изпаднал в коматозно състояние- тоест в безсъзнание. Задушаването му е дошло заради това, че е загубил гълтачен и кашличен рефлекс и е започнал да кърви към вътрешните органи.

 "Медиците казаха за силата на удара, тоест за да счупиш на едно здраво момче носната преграда до степен да кърви навътре към вътрешните органи, това трябва да е силен удар и е нанесен с дясна ръка”, коментира адвокат Антоанета Николова. Съдебният медик заяви, че има противоречия, защото в покаянията се сочи, че Рангел е левичар, а експертизата сочи, че ударите са нанасяни с десни крайници.

 “При всяко оказване на медицинска помощ, шансовете лицето да оцелее, съществуват”, коментира вещото лице изготвило експертизата. Експертизата сочи още, че не е била открита пръст в органите за дишане на Димитър Малинов.

Последва прочитане на Съдебно психиатрична и психологическа експертиза на обвиняемият Бизюрев. Тя категорично е показала, че алкохолът, който е изпил не е повлиял на действията му във фаталната нощ.

Наблюдаващият прокурор по делото Бойка Лулчева заяви, че обвиненията срещу близнаците няма да бъдат променяни или повдигани нови, тъй като само показанията на тайния свидетел не са достатъчни.