Продължава днес делото за убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица.

На днешното заседание ще бъдат разпитани вещи лица. Майката на Димитър Малинов Атанаска Бакалова вчера, 9 октомври, съобщи, че тайният свидетел по делото е разкрил кой е нанесъл ударите по лицето на сина ѝ - това е бил единият от близнаците Динкови - Борислав. Бакалова очаква той да се сдобие с обвинение за убийство.

Таен свидетел разкри, че не Бизюрев е нанесъл фаталния удар в лицето на Митко

Адвокатите Димитър Марковски и Антоанета Николова, които представляват майката на убитото момче коментираха пред Тина Ивайлова процеса, работата на прокуратурата и отказите от нов следствен експеримент.

"За мен лично прокуратурата е удовлетворена от това, че е внесен обвинителен акт. И имаме един Рангел, който признава, че е удрял Митко т.е. присъда ще има, но прокуратурата повече не иска да се занимава с това. За нея е достатъчен резултатът присъда. Аз лично не намирам друго обяснение за това упорство и този инат", така адвокат Николова отговори на въпрос защо от прокуратурата и съда отказват нови следствени експерименти предвид, че могат да бъдат направени такива с Рангел Бизюрев.

"Не отправям упреци на колегите от разследването, но тези разпити са били доста повърхностни. Имало е толкова важни факти и детайли, които е било хубаво да бъдат изяснени с техните свидетелски показания. Разследването е било доволно, те участват в един следствен експеримент, започват да насочват вниманието към Рангел Бизюрев, но недейте да спирате до там. На нас с адвокат Николова също щеше да ни бъде по-лесно. Няма да си губим времето, няма да правим толкова заседание и да разпитваме хората в детайли, но това най-доброто ли е?", добави Димитър Марковски.

Убийството в Цалапица: Бизюрев и свидетел с противоречиви показания

Според адвокат Николова всеки, който се опита да провери информацията от обвинителния акт на прокуратурата става техен враг.

"Вие (б.а. Тина Ивайлова) сте работили по-експедитивно и качествено от самото разследване. В началото от това дело е било бир-бат. Оперативната работа е била в абсолютна точка на замръзване.", посочи още  адвокат Марковски.

Адвокатите се обединиха около мнението, че грешният човек може да лежи затвора и убийството да остане неразкрито.

 Цялото интервю вижте тук:

Адвокатите Марковски и Николова: Има вероятност случаят „Цалапица" да бъде потулен