Значими противоречия са констатирани по делото “Дебора”. След разпита на ключов свидетел, защитата на обвиняемия Георги Георгиев-адвокат Петко Кънев заяви, че въпросният мъж е карал Георги до адрес, но не на този, който се твърди в обвинението. По думите на юриста, мъжът е разказал пред съда, че локацията му е била посочена от полицията. Защитниците са категорични, че до момента няма доказателства Георги да е извършител на престъплението.

Ключов свидетел ще говори по делото "Дебора"

“Днес разпитахме основния свидетел на прокуратурата, който твърдеше, че е закарал Георги до определено място. Оказва се обаче, че от неговите показания днес, именно полицията го е закарала на това място и тя е посочила къде трябва да е бил спрян нашият клиент. За момента свършихме с този разпит и предстои изслушването на следствения експеримент. Оказва се, че доста от нещата действително са нагласени в досъдебната фаза и обвинителната теза започва сериозно да се пропуква. Този въпросен адрес му е бил посочен от полицаите, поне това са неговите твърдения пред съда. Този човек, който разпитвахме се представя като таксиметров шофьор”, каза Кънев.

Адвокатът е категоричен, че това са големи противоречия и в досъдебната фаза едностранно са се събирали “някакви” показания и са се измисляли нови обвинения, съобщи trafficnews.

“Не мисля, че доказателствата препокриват обвинението. Всеки един момент имаме право да искаме промяна на мярката, ще решим. Сега разпитахме всички свидетели по делото, тоест Георгиев няма причина да стои в ареста и не може да попречи на разследването,” категоричен е адвокатът.

В 13:30 продължава изслушване на вещи лица. Обвиняемият Георги все още не е дал обяснения, той пожела да бъде последен, след като изслуша всички свидетели.