Районна прокуратура-Пловдив внесе в Районен съд-Пловдив искане по реда на чл. 156, ал.1, пр. 1 и чл. 157, пр. 1 от Закона за здравето за задължително настаняване и лечение в специализирано психиатрично заведение и назначаване на съдебно-психиатрична експертиза за наличието на психиатрично разстройство на 28-годишната Гергана Неделчева.

"Ще нарежа бебето на парчета": Заплашват със смърт родна инфлуенсърка и детето й

Припомняме, още преди почти година показахме заплахите, които психично болна жена отправя срещу инфлуенсърката Ясмин Кирилова. Оказа се, че тя е същата, която заплашва и Дара Екимова, тормози и Саня Армутлиева. За всичкото това време институциите не направиха нищо. Прокуратурата в София вдигаше ръце с аргумента, че лицето не може да носи наказателна отговорност заради психическото си заболяване. Междувременно адвокатът на Ясмин Кирилова – Божидар Терзийски - също получи заплахи, че ако поиска принудително лечение за жената, децата му ще пострадат. Окръжната прокуратура в Пловдив пък отричаше да има нужда от запрещение.

"Ще гниеш под земята": Заплашват с убийство певицата Дара Екимова

Най-после институциите се задействаха!

Причината за направеното искане е постъпила жалба от Дара Екимова и Саня Арамутлиева за отправяни заплахи спрямо тях в социалните мрежи от Неделчева. 

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи открито заседание по делото в законовия срок. 

Подписка: Вкарайте в психиатрия жената, която тормози инфлуенсърката Ясмин