Братята, обвинени в убийството на Борислав Кисьов в Столетово, искат да излязат от ареста. Атанас и Иван Димитрови поискаха „справедливи мерки” от съдебния състав. Те бяха докарани от ареста преди минути в Апелативен съд. В залата са близките на Борис Кисьов. По-рано днес те се събраха пред сградата на съда. За неизбежна отбрана от страна на братята намекна адвокат Димитър Марковски, който представлява Атанас Димитров.

"Започнато е едно противоправно действие от Кисьов, стреляйки по братята. Това действие е довело да самозащитата на братята и нараняването над Кисьов. Последното, което е довело до смъртта му. Няма риск клиентът ми да извърши друго престъпление. Моят доверител е с установен адрес, има и социални контакти и семейство. Липсва и доказателство да се укрие. Самият той сам е отишъл в полицията, дал е обяснение. Поведението му не е рисково.Моля да наложите мярка "домашен арест" спрямо Атанас Димитров. Може да му се постави гривна и така лесно да се контролират действията му. Виждаме, че от прокуратурата  е назначила множество експертизи, върху които не може да окаже влияние клиентът ми.", каза адвокат Марковски, цитиран от TrafficNews.bg.

 С думите му се съгласи и адвокат Шипкалиев, който също представлява Атанас. Той единствено добави, че смъртоносните рани са в областта на краката.

"Клиентът ми е бил паднал, съборен от Кисьов, когато е нанесъл прободните рани. Паднал е , защото е бил нападнат от Кисьов. Защитавал се е", каза защитникът.

"Две жалби имам срещу Борис, за това че ни тормози. Пикаеше срещу жена ми, заплашваше и ни наричаше "цигани мръсни". Тормозеше нас", каза Атанас пред съда. За по-лека мярка настоя адвокат Костадин Давчев, защитник на Иван Димитров.

" В случая няма нито едно доказателство, че Иван е участвал във вмененото му обвинение по чл.  115. Установено е , че Кисьов е стрелял по тях, т.е. ги е нападнал. Атанас и Кисьов са се сборили. Борис го е ударил, скъсал тениската му и го е съборил. След това се е сборичкал и с Атанас. Иван се е опитал да разтърве Борислав и брат си. Очевидци няма , били са само тримата. Двамата са съдействали и са дали обяснение. От тях се установяват фактите по делото. Това сочи и заключението на експертите. Поведението на Иван сочи, че не е съпричастен към престъплението. Отишъл е в магазина, там е казал пред свидетели, че Атанас е намушкал Борис. Свидетелят се е обадил на брат му Румен, последният дошъл и завел Иван в болница. Раната на Иван Димитров е получена при опита му да разтърве жертвата Кисьов и Атанас. При огледа на трупа се установява, че причината за смъртта е кръвозагуба от въпросните рани. Те са получени от ножа, който е бил в ръцете на Атанас, а не у Иван. Не са налице и двете други предпоставки за взимате на най-тежката мярка. Има 4 деца, работи, има жена. Не е осъждан и е съдействал на органите на реда. Настояваме за по-лека мярка, дори и домашен арест", каза Давчев.

Прокуратурата, в лицето на Андрей Атанасов , отказа да се съгласи с доводите на защитата.

"Жертвата се е отбранявала с пистолет, но неуспешно. Намерението на Димитрови е да се саморазправят, под влияние на алкохол и посред нощ. Високата обществена опасност на деянието, характеризира и висока обществена опасност у извършителите", каза прокурор Атанасов. За справедливост настояха двамата братя, както и за по-лека мярка.

В крайна сметка Апелативен съд остави и двамата братя зад решетките. Според магистратите са налице и трите предпоставки за взимане на най-тежката мярка за неотклонение.