Освободиха бащата и сина, пребили жестоко шофьор на автобус край Луковит. Единият е пуснат под гаранция от 2000 лв., а другият – под домашен арест.

Припомняме, че нападението става пред очите на пътниците. Преди боя имало лек инцидент, причинен от водача на автомобила, който след това е извикал подкрепление от местни хора. Идвайки, те също нападат шофьора на автобуса. Той има средна телесна повреда и е със счупени челюст, ребро и със съмнение за спукан череп.

Роми пребиха шофьор на автобус пред ужасените погледи на туристи ВИДЕО 18+

Окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков обясни в ефира на Нова, че след уличния бой единият нападател се е укрил. Бил задържан на другия ден. На двамата мъже е наложена мярка „задържане под стража” за срок до 72 часа. След като били освободени, те отново се укрили. Полицията ги открила и пуснала единия под парична гаранция, а другия под домашен арест.

За причиняване н средна телесна повреда законът предвижда наказание „лишаване от свобода” за срок от 2 до 10 години. Ако обаче се окаже, че черепът на пострадалия е спукан, това би означавало, че телесната повреда е тежка. Прокуратурата ще обжалва мерките им, въпреки че и бащата, и синът нямат предишни криминални прояви.

Битият от роми шофьор се храни и пие течности със сламка

Обвиниха баща и син за побоя над шофьор пред пълен автобус с туристи