Апелативният съд в София отложи за 8 октомври делото за убийството на Евгения Владимирова. Причината е, че е назначената в предходното заседание медицинска експертиза, която все още не е готова.

Преди два месеца се проведе първо заседание по делото, което вече е на втора инстанция, след като Софийският градски съд осъди на доживотен затвор съпругът на жената Орлин Владимиров и баща му Пламен, но присъдата бе обжалвана.

Съдът назначи експертиза, която да установи механизма на убийството и причините за смъртта на жената. Експертизата бе поискана от защитата на двамата подсъдими. За изготвянето ѝ ще се ползват всички данни по делото, резултатите от аутопсията на жертвата и ще установи дали твърдяното от Орлин Владимиров, че Евгения си е ударила главата в шкаф, е довело до смъртта ѝ.

Близките на Евгения, открита мъртва в куфар: Само баща му е можел да го спре

"След тази експертиза ще трябва да пледираме и да видим какво ще реши съдебният състав", предположи адвокат Иво Найденов, адвокат на близките на загиналата. Той добави, че ако има различие в експертното мнение, може да се наложи нова, арбитражна експертиза, пише БТА.

Припомняме, че тялото на Евгения бе открито в куфар край Перник след едномесечно издирване през 2021 г. Обвиняеми за убийството са съпругът ѝ и неговият баща, който според разследващите е помогнал в укриването на следите на престъплението.