Районна прокуратура-Пловдив -Териториално отделение-Асеновград привлече като обвиняем по бързо производство 19-годишния младеж, който вчера прелетя през мантинела в Асеновград и се заби в дърво.

19-годишен с БМВ прелетя през мантинела в Асеновград* СНИМКИ

Младежът, катастрофирал в Асеновград, е с книжка от скоро и без "Гражданска отговорност"

Обвинението е за това, че на 28.08.2024 г. в гр. Асеновград, обл. Пловдив, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото при управление на лек автомобил.

В централната част на града обвиняемият преднамерено е предприел рязко увеличение на скоростта на автомобила, довело до превъртане на задните гуми, загуба на сцепление и поднасяне на колата - дрифтиране. Той е загубил управление над моторното превозно средство и е реализирал пътнотранспортно произшествие - ударил се е в крайпътно дърво.

Чрез действията си е създал опасност за останалите участници в движението и за живота и здравето на гражданите. Престъплението е квалифицирано по чл.325 ал.3 вр.ал.1 от Наказателния кодекс, се казва в съобщение.

С постановление на наблюдаващия прокурор от РП-Пловдив временно е отнето свидетелството за управление на моторно превозно средство на младият мъж, издадено на 19 декември 2023 г.

Пробите за алкохол и наркотици, взети с техническо средство, са отрицателни. 19-годишният е бил задържан за 24 часа по Закона за МВР. Спрямо него е взета мярка за неотклонение "подписка". 

Снимка: Костадин Василев