Отново сериозно противоречия бяха констатирани в показанията на обвиняемия Рангел Бизюрев на днешното заседание пред Окръжен съд Пловдив. Именно заради това магистратите прочетоха показанията му, които е дал в хода на досъдебното производство.

Ето експертизата по случая „Цалапица", за която прокуратурата си затвори очите

Днес обвиняемият за умишленото убийство на Малинов заяви, че е чакал Борислав и Димитър на улицата на Адреан, докато дойдат с автомобила на Динков. В досъдебното производство обаче, Рангел е казал, че са взели Димитър от дома му, докато Рангел е в автомобила на предната седалка и се вози.

“Димитър се качи зад мен на седалката, продължихме и завихме по улицата. Видя ме и се изненада, но ние мълчахме. Аз казах на Борислав да спре до къщата на Андреан. Първи слязох аз от колата, отворих задната врата на Митко”. Това е казал по време на първия си Разпит Бизюрев.

След прочитането им, той заяви, че тези думи отпадат.

“Бях под стрес, от цялото напрежение, конвои и т.н”, заяви обвиняемият.

Бизюрев беше допуснат и до допълнителен разпит, за да бъде попитан въпроси, относно разпитите на свидетели от предходното дело, съобщи trafficnews.

“Звънях на Трендафилов, след като си тръгнахме от барбекюто с Борислав. Беше тъмно след 22:10 часа. Питах го дали има полиция”, коментира задържаният. На въпрос от съда-“Защо го попитахте за полиция?”

Бизюрев каза, че вече се е била случила фаталната случка с Митко. “Не съм предоставял наркотици на Малинов категорично го заявявам. Тялото беше изместено в средата на улицата, след като се върнах да го видя.Инициаторите за това какво да казваме на полицията бяха Динкови”, разказа пред съдията Бизюрев. Рангел отново отбеляза, че Борислав Динков не е слизал от автомобила си, докато се е разигравал боя.

“Всеки ден е нещо ново и противоречиво. Задачата на съда ще бъде много тежка, има доста противоречия , виждате сега казва, че се отказва от някакви думи”, категорична е адвокат Антоанета Николова. Днес бяха предвидени разпитите на всички вещи лица, които са 14 на брой.

В сутрешните часове, изготвилите Съдебномедицинската експертиза и Съдебно психиатрична експертиза, не се явиха в съда, поради уважителни причини. Единственото прочетено експертно решение, без присъствието на вещото лице, бе - Съдебномедицинска експертиза на веществени доказателства. В хода на разследването са изследвани дрехите на Бизюрев и Борислав Донков, които са иззети след убийството. Заключението е, че няма констатирана човешка кръв по дрехите им. Други предмети, които са били обект на изследване са - Маркуч за прахосмукачка и четки за прахосмукачка. Там е било доказано наличието на човешка кръв върху долната част на четката и маркуча за прахосмукачката. Заседанието ще продължи в 13:30, когато ще бъдат изслушани останалите призовани вещи лица, изготвили Технически експертизи.