С разпити на свидетели в Окръжен съд - Пловдив продължава делото срещу Рангел Бизюрев.

Той е обвинен в това, че на 20 юли миналата година умишлено е убил 24-годишния Димитър Малинов в пловдивското село Цалапица, като убийството е извършено с особена жестокост.

Общо 37 свидетели и 16 вещи лица ще бъдат разпитани по делото, стана известно в рамките на заседанието на пловдивския Окръжен съд на 10 юли.

Магистратите уважиха молбите за конституиране като граждански ищци и частни обвинители на майката на Димитър - Атанаска Бакалова, и дъщеря ѝ, Минка Малинова, Руса Бакалова и Тодор Бакалов. Общата стойност на гражданските искове възлиза на 1,1 милиона лева.

Делото е насрочено и за 22 и 23 август.

Укриватели или съучастници? Хронологията на едно жестоко убийство ВИДЕО

Припомняме, че Рангел Бизюрев беше обявен за издирване през юли 2023 г. с европейска заповед за арест, издадена от Окръжна прокуратура-Пловдив.

На 29 ноември миналата година беше установен и задържан в град в Дания. На 20 март тази година беше предаден на съдебните власти в България след решение на две съдебни инстанции в Дания. На 16 май Рангел Бизюрев свидетелства в Районен съд - Пловдив по делото срещу близнаците, обвинени за лично укривателство и подпомагане на Бизюрев, пише БТА.

Тогава той посочи, че Валентин и Борислав Динкови не са нанасяли удари на Димитър Малинов. Пред магистратите Рангел Бизюрев посочи, че се е сбил с момчето, защото говорил оскърбителни думи по негов адрес.

Адв. Марковски: За нас Рангел Бизюрев има съучастник в това престъпление