Тримата, арестувани заради побоя в Столипиново, днес бяха доведени с полицейска охрана в съда. Ангел Петров, Николай Гащилов и Тодор Марков ще отговарят за нанесена средна телесна повреда на мъж от квартала. Срещу тях е повдигнато обвинение по член 129 ал. 2. 

Установено е, че на 13 юли 2024 г. след полунощ в гр. Пловдив, в парк в кв. „Изгрев“, е възникнал скандал и сбиване между група мъже, при което от побоя е пострадал С.Я. Той е бил откаран в болницата с травми по главата, като е установено, че му е нанесена средна телесна повреда. С.Я. е претърпял операция, в момента състоянието му е стабилно. 

Масов бой с бухалки и ножове в Пловдив, двама са в болница

По информация на TrafficNews в градинката до ул. „Босилек” се събрали местни, които консумирали алкохол. Към тяхната компания е поискал да се присъедини и 53-годишен мъж, който бил в неадекватно състояние и младежите се възпротивили. Започнали да го гонят, а след което последвали и удари.

Мъжът се ядосал и се е прибрал, но малко след това се е върнал с тумба от около десет човека- роднини и приятели. Тогава е започнал и масов бой между двете компании, като вследствие на инцидента има двама ранени и четирима задържани за 72 часа.

По-тежко ранен е 53-годишният мъж, който е бил ударен с бухалка в главата и е претърпял операция, тъй като е имал черепна травма. Другият пострадал е бил наръган с нож.

“Аз бях там, както винаги мъжете се събираха след работа, за да пият по една две бири," разказва очевидец на скандала.

Трима са привлечени като обвиняеми след кървавото меле в Пловдив

"Тази вечер останахме малко повече. Около 1:00 часа се зададе пострадалият, не знам как се казва, не го познавахме. Дойде с шише бира, искаше да се присъедини към нас, а ние не го познавахме , никога не сме го виждали, казахме му да се оттегли. Просто му казахме да отиде на другата пейка. Той започна да ни псува на турски и си тръгна. След 10 минути обаче се появи черна кола, с него и още трима и една жена. Направо налетяха на бой, на камерите е заснето всичко. Имаха два ножа и една бухалка , започнахме да се защитаваме, нормално, те искаха да ни наръгат. Единият от нашата страна е с операция на ръката, има един със счупен нос, сцепена глава. Защо няма задържани от тяхната страна, ние също имаме пострадали близки от тях. Страхувам се на живота си, нямаме никаква защита от страна на полицията. Не сме се обръщали с лошо към никого. Заплахите продължават, имаме деца. В този парк постоянно стават проблеми, надрусват се, пият алкохол”, твърди свидетел на случилото се пред TrafficNews. Според него нахалникът е бил много пиян. 

Част от скандала е бил записан от охранителни камери в съседство. Делото ще започне след като адвокатите на арестуваните се запознаят със записите и материалите по делото.