Едва днес успяхме да приближим до основната част на складовото помещение на фирмата, за да започнем оглед. Бяха открити две тела – и  двете силно овъглени. Единият труп категорично е на мъж, според съдебният медик. Едното тяло беше намерено затиснато под бетонов елемент. И двете тела бяха до сервизното помещение на фирмата. За другото тяло ще може да дадем отговор след съдебно-медицинската експертиза. Това заяви прокурор Наталия Николова във връзка с взривовете и жертвите в Елин Пелин.

Телата са откарани за аутопсия и медицинска експертиза, която ще е готова вероятно в понеделник, ще бъде проведена и идентификация с ДНК анализ, каза още тя.

Четири станаха жертвите на взривовете

„Работим по всички възможни версии – от човешка небрежност, повреда на някое от изделията, техническа неизправност и случайно деяние. Ще проверим и версията за умишлено причинено деяние”, заяви Николова, цитирана от "Нова".

Изискана е цялата документация от съответните институции и тя ще бъде предоставена на следствените органи, които ще започнат работа още утре, каза още Николова. Разпитани са около 8 свидетели, сред които и охранителя на обекта, посочи тя.

Установени са обстоятелствата, поради които оцелелия по време на взрива мъж е бил в склада, посочи Христова от Национална следствена служба.

Жители на Гара Елин Пелин с опити за измама

Николова допълни, че огледа на местопроизшествието ще продължи.

Взривовете продължават, на моменти са интензивни, на моменти стихват, по-глухи са, значи вероятно са в затворено помещение, каза Калин Стоянов.

Младеж се спаси по чудо от смъртоносната експлозия в Елин Пелин