Фалстарт на делото за смъртта на футболния треньор Ферарио Спасов, който загина при автомобилна катастрофа преди почти една година край Велико Търново.

Адвокатът на подсъдимия за произшествието – Начо Пантелеев, не се яви поради здравословни причини и затова разпоредителното заседание беше отложено за края на октомври. Съдът реши, ако отново има неявяване на адвоката, да се назначи служебен защитник, за да не се протака процесът.

Изчезнал ли е обвиняемият за смъртта на Ферарио Спасов

Катастрофата, предизвикана от 25-годишният лясковчанин през ноември миналата година, отне живота на уважавания футболен специалист Ферарио Спасов. Експертиза показа, че Пантелеев е управлявал автомобила си със скорост от 165 км/ч, а преди инцидента е засечен с още единайсет сериозни нарушения на пътя, припомня "Нова".

От страна на загиналия футболен треньор в съда се явиха неговите дъщеря и брат, които поискаха едно – справедливост. „Ще настояваме за справедливост, колкото и клиширано да звучи. Това очакваме от съда. Очакваме също всички органи да си свършат работата така, както брат ми винаги си я е вършил – на ниво”, посочи Венцислав Спасов.

Обвиненият Начо Пантелеев отказа коментар.

Експертиза: Шофьорът, убил Ферарио Спасов, шофирал със 165 км/ч