Съдът пусна под домашен арест Георги Георгиев, обвиняем по делото „Дебора”. Това стана ясно преди минути, след като днешното заседание приключи. Двамата защитници Валентин Димитров и Петко Кънев пожелаха по-рано мярката на Георги да бъде изменена в по-лека такава,защото времето на обвиняемия, прекарано в ареста надскача повече от година.

Междувременно стана ясно от адвокатите, че музикалният поп-фолк клип на пострадалата Дебора не е бил жест от страна на фолкпевецът Галин, а тя е платила близо 20 хиляди лева, за да бъде сниман. 

„Оказа се, че въпросният музикален клип е платен, а не така както беше изтъкнато пред обществото, че това един вид е жест от въпросния певец към нея, за това което е преживяла. Напротив, бил е платен, поне такава информация получихме", заяви юристът.

Адвокатите не се ангажираха да кажат дали тези пари, които е дала са всъщност от дарителската сметка, в която хиляди внесоха суми заради състоянието на Дебора. Още на първото заседание в Пловдив, юристите заявиха, че момичето разполага с  дарителска сметка и до онзи момент е била събрана сума близка до иска, който бе предявила от 200 хил. лева.

Дебора не се появи в съда в Пловдив, делото ще се проточи

Днес бяха разпитани двама свидетели, един от които е майката на Дебора. Третият предвиден свидетел отново не се яви в съдебната зала.

„Разпитът на майката на Дебора промени от гледна точка на това какво действително е имало като намерение и за какво са използвани пари, които са постъпили по сметката”, коментира още един от адвокатите на Георги.

Още преди започване на заседанието адвокат Кънев каза пред медиите, че процесът ще се проточи и няма да приключи днес. Той заяви, че има много неизяснени неща и категорично добави, че има много разминавания в показанията на Дебора.По думите му много неща трябва още да се изяснят и тепърва ще се слушат експертизите, които имат интересни заключения, съобщи trafficnews.

Георги Георгиев е обвинен в нанасяне на 18 прорезни рани с макетно ножче, вследствие на което Дебора получи 400 шева, както и в насилствено подстригване на косата ѝ и отправени нееднократни заплати за убийство.

Следващото заседание е планирано за изслушване на вещи лица и прочитане на експертизи.