Красимира Трифонова, обвинена за убийството на Пейо Пеев, остава окончателно в ареста, реши Софийският апелативен съд.

Преди седмица тя поиска да излезе под домашен арест, за да се лекува в специализирана психиатрична болница, но съдът не уважи искането ѝ. Защитата на Трифонова поиска и нова съдебно-медицинска експертиза, която да посочи актуалното ѝ здравословно състояние.

Съдът не позволи на Красимира Трифонова лечение в психиатрична клиника

Според прокуратурата обаче Трифонова може да извърши ново престъпление, ако е извън ареста. Според обвинението и в момента тя получава адекватни грижи в затворническата болница.

Магистратите напомниха, че Трифонова е обвинена в предумишлено убийство, извършено с особена жестокост в съучастие с дъщеря ѝ.

До момента е установено, че е Пейо Пеев е удушен в колата, като се предполага, че мотивът за престъплението е свързан с родителски права, пише NOVA.

„Очаква се изготвянето на комплекса тройна съдебно-психиатрична експертиза, която да установи актуалното състояние на обвиняемата и евентуално необходимостта от лечение”, коментира прокурорът по делото Юлиян Лефтеров.

Адвокатът на обвиняемата Димитър Вълков заяви, че Красимира Трифонова е с разстройство на съзнанието. „То е получено в условията на ареста. Възможно е тя и преди да е имала съответните симптоми”, каза още той.