Съдът в Пловдив гледа делото по определяне на мерките за неотклонение на участниците в схемата за източване на чужди банкови сметки, които бяха задържани при спецакция на служители от отдел "Икономическа полиция" при ОДМВР-Пловдив.

32-годишната Лидия Демерджиева и двамата криминално проявени и осъждани мъже Николай Харатюнян /51г./ и Йонко Симеонов /59г. / бяха доведени в съдебната зала под засилена полицейска охрана като опитаха да скрият лицата си. Те бяха арестувани при специализирана операция на 23 август от екипи на пловдивския отдел "Икономическа полиция", осъществена под ръководството на Окръжна прокуратура-Пловдив.

Спецакция в Пловдив! Има задържани СНИМКИ

До задържането на тримата се стигна след придобита оперативна информация, че участват в схема за изготвяне и укриване на предмети, предназначени за нерегламентиран достъп до данни на чужди платежни документи в страната и чужбина. При претърсвания на три частни адреса и лек автомобил общо бяха открити и иззети множество веществени доказателства, сред които и елементи за направата на т. нар "скимери" - части от АТМ устройства, платки, четци, микрокамери, пластики и др., съобщи trafficnews.

Схемата е действала няколко месеца. Групата се е занимавала с изработване на предмети, с които се теглят пари в чужбина. Тук само се изработват, после се източват данни от чужбина изработват се бели пластики и в така наречените топли страни където има по-малка защита се теглили средствата. Това каза пред журналисти Костадин Паскалев - прокурор по делото.

Работата на разследващите продължава и към момента, а от прокуратурата поискаха постоянното им задържане под стража. По делото са използвани СРС-та и процесът ще се гледа при "закрити врати".

Очаквайте подробности!