Софийският градски съд остави в ареста Красимира Трифонова, обвинена за убийството на Пейо Пеев. Пред съда тя заяви, че е невинна. "Не съм извършила деянието. По никакъв начин нямам общо със смъртта на Пейо Пеев. Той беше мой зет. Обичаше ни. Искаше да живее с нас. Ако не са му разрешавали, не е моя работа. Не съм се месила", заяви тя.

Тя разказа и за нощта на убийството. "Въпросната вечер разхождах кучето си, говорих с моя съседка. Не съм влизала в автомобила. При задържането бях в шок. Не знам какво съм писала и подписвала. Никога през живота си не съм извършвала нарушение Няма да се укривам", посочи Трифонова.

Жената уточни, че има животозастрашаваща хипертония и се нуждае от специализирано лечение. "Задържането ми се използва за разграбване на личното ми имущество чрез заплахи за убийство Моля за снизхождение, безпристрастност. Моля за по-лека мярка", призова още тя.

Решението на съда не е окончателно, а ще бъде разгледано от Апелативен съд на 21 май.

Преди няколко месеца съдебен състав записа в мотивите си, че може да се говори за особена бруталност при извършването на убийството. На 30 април, след три месеца зад решетките, Софийският апелативен съд пусна под домашен арест дъщеря ѝ Габриела Пеева, обвинена за смъртта на съпруга си. Заедно с майка ѝ Красимира те бяха задържани през януари, след като тялото на мъжа беше открито на Витоша.

Разследването установи, че мъжът е седял на шофьорското място в лек автомобил. Причината за смъртта е удушаване, посочват разследващите. Автомобилът с трупа на убития бе открит леко опожарен в гориста местност, в района на Витоша, по пътя за хижа „Алеко“. Инцидентът стана в края на януари.