Хванатият 24-годишен  младеж с близо 5 килограма дрога на стойност 150 хиляди лева, остава в ареста. Това реши преди минути Окръжен съд –Пловдив. Костадин Генчев се изправи пред магистратите днес, за да му бъде гледана мярката за неотклонение, след като прокуратурата пожела постоянния му арест.

Генчев бе задържан след акция по линия на наркотици на Първо РУ. Операцията бе проведена на 24 август 2024 година, а по време на заседанието днес, стана ясно, че  при претърсване в жилището, което обитава е намерен наркотикът- синтетичен Канабиноид. Цялото количество е било пакетирано за продажба и скрито в куфар в спалнята и в первази, намиращи се в кухненското помещение. По думи на съдията оперативната информация е сочила, че младежът е произвеждал дрогата, съдържаща психоактивно вещество. От дома му е иззета и електронна везна.

По думи на държавното обвинение най-адекватната мярка за Генчев се явява „задържане под стража”, защото има достатъчно доказателства, които го уличават като извършител на даденото престъпление. Има изготвени експертизи по делото и са разпитани множество свидетели. Прокурорът заяви, че ако Костадин бъде пуснат от ареста, има опасност да се укрие или да извърши друго престъпление, пише TrafficNews.bg.

Служебният защитник на момчето адвокат Светлан Илиев наблегна на това, че няма достатъчно доказателства, които да посочват, че Генчев може да се укрие или да извърши престъпление. Той пожела по-лека мярка за 24-годишния, като посочи, че той не е осъждан, признал е вината си и е съдействал на разследващите.

След като изслуша всички страни, съдът се солидаризира с искането на държавното обвинение и остави в ареста задържания. Ако съдът признае Константин Генчев за виновен го грози наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години и глоба от 20 хиляди до 100 хиляди лева.

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване.