Окръжната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем и задържа мъж за нанасяне на средна телесна повреда, от която е настъпила смъртта на 67-годишната му жена в Сопот. Тялото беше открито в понеделник вечерта и тогава стана ясно, че съпругът е живял с него близо седмица. Първоначално беше образувано досъдебно производство за смърт, причинена по непредпазливост, но след направен анализ на събраните доказателства и експертизите 68-годишният Васил С. обвинен, че е причинил смъртта на съпругата си като резултат от умишлено нанесена средна телесна повреда, но отново по непредпазливост.

На 23 септември 2024 г. е бил получен сигнал на телефон 112, че от апартамент в Сопот се усеща силна неприятна миризма. На място са пристигнали полицейски и медицински екипи, като в една от стаите открили починала жена. Установено било, че тя е  починала преди няколко дни след възникнал скандал между нея и мъжа й. Според  събраните доказателства Васил С. е счупил лявата й бедрена кост, от което са настъпили усложнения – белодробна емболия, и жената е починала.

Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура – Пловдив да внесе искане в съда обвиняемият да остане в ареста. 

Мъж живя няколко дни с трупа на жена си в Сопот

Не е естествена смърт: Задържаха мъжа на мъртвата жена в Сопот