Адвокатът на Бойко Борисов - Менко Менков, внесе жалба в административния съд срещу задържането на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.

Тя бяха задържани в четвъртък вечерта и престояха в ареста близо денонощие.

"Нямаше ситуация на неотложност при ареста на Бойко Борисов, в практиката т.нар. неотложност се прилага при задържането на наркобанди", коментира вчера адвокат Менко Менков.

"Претърсването в домовете на Борисов, Арнаудова и Горанов е извършено по така наречения неотложен случай. От самато начало тезата ни е, че липсват условията за неотложност. Проверката е започнала на 10 декември миналата година", допълни адвокатът

„Във връзка с порочно извършените на 17.03.2022 г. претърсвания и изземвания, които не могат да бъдат повторени, присъствалите на тях поемни лица ще бъдат разпитани от следовател, а на иззетите предмети и вещи ще бъде извършен оглед“, съобщиха вчера от прокуратурата.

„Ще бъдат разпитани от следовател повторно свидетелите, чиито разпити са проведени от некомпетентен орган – разследващ полицай към МВР“, допълват още от прокуратурата.

Юрист: Арестите на Борисов и Горанов са незаконни

Менко Менков: Нямаше ситуация на неотложност при ареста на Бойко Борисов