На 03.09.2024 г. около 03:30 ч., в ОДМВР – Монтана е получен сигнал от ЦСМП – Монтана за докарано от родители момче, за което медицинските служители са установили, че е починало. Починалият е 17 год. от с. Замфирово, който със семейството си обитава имот в гр. Монтана, кв. Кошарник. По трупа на момчето са установени видими следи от насилие, изразяващи се в кръвонасядания в областта на гърдите. Местопроизшествието е посетено от ДОГ. Извършен е оглед и по случая е образувано ДП за престъпление по чл. 115 от НК.

От проведените незабавни ОИМ, по горещи следи, от служители на криминална полиция при ОДМВР – Монтана и РУ – Монтана е установено, че инцидентът е възникнал в къща в гр. Монтана, обитавана от починалия и родителите му.

По време на семеен скандал, бащата на 36 год. – криминално проявеният и осъждан от с. Замфирово е нанесъл на сина си удар в областта на гърдите с дървен кол, а по-късно и го закарал до медицинското заведение.

Задържан е за срок до 24 ч. в РУ – Монтана. Установени са свидетели, присъствали на събитието. Оръжието на престъплението е намерено и иззето. Трупът е оставен за извършване на аутопсия в МБАЛ – Монтана. Работата по случая продължава РУ – Монтана.