Окръжната прокуратура в Плевен наблюдава досъдебно производство, по което в качеството на обвиняема е привлечена жена на 28 години, за три престъпления, съобщиха от обвинението.

По делото е установено, че в ранните часове на 11 юли обвиняемата откраднала кола и шофирала по улиците на Плевен, - в жк. „Сторгозия“.

Причинила две пътнотранспортни произшествия с материални щети по два автомобила, след което напуснала произшествията. Бил е подаден сигнал до органите на реда, които след локализирането ѝ, направили опит за спирането на автомобила, управляван нея.

Радева прикривала Семерджиев срещу 2000 лв. месечно

Тя не преустановила движението си при подаваните редица светлинни и звукови сигнали. Последвало преследване, в което се включили три патрулки, един от които препречил пътя на движение на обвиняемата.

Тя отново не спряла, продължила да шофира, нарушавайки редица правила за движение. Допускайки, че е възможно да причини телесна повреда или смърт на другиго, тя се врязала в патрулния автомобил, застанал на пътя ѝ, в който били служители на Второ РУ-Плевен.

От произшествието са настъпили материални щети по автомобилите, а на полицаите са причинени телесни повреди. Жената е била тествана за наличие на алкохол в кръвта ѝ, при което уредът отчел концентрация от 3,77 промила. Обвиняемата също е без книжка и е осъждана.

Тя е задържана за срок до 72 часа. Разследването по случая продължава под ръководството на прокуратурата.

Бащата на Семерджиев: Вечеря с нас преди катастрофата, не знам да взима дрога