Кирчо Руския и неговите охранители са предизвикали екшъна в гръцкия курорт Ханиоти в Халкидики, съобщи TrafficNews. Известното лице от българския ъндърграунд е бил още с Иво Белгиеца.

Собственикът и голяма част от персонала на заведението са българи. Мелето е станало заради спор за забавяне на поръчка на масата на Кирчо Руския. Оттам те извикали готвача, а след кратка полемика охранителите започнали да го налагат. Той обаче вади нож и пробожда един от нападателите си, разказват очевидци.

След това българските посетители нападат и собственика, като той е пребит и прострелян от охранителите на Руския.  Въпреки, че е с прострелна рана, те продължават да го налагат, докато е на земята.

Към момента информацията е, че трима души са пострадали, а единият е в критично състояние. Петима души, сред които Кирчо Руския и охранителите му са арестувани.

Всички пострадали са откарани с линейки в здравен център „Касандрея“, а след това е преценено, че е необходимо да бъдат преместени в болница „Полигирос“, съобщава сайтът protothema.gr. Здравословното състояние на простреляния мъж се определя от гръцките лекарите като „особено тежко“.

Стрелба между българи в Гърция

Кирчо Руския е предизвикал мелето и стрелбата в Халкидики, ресторантът бил на българин СНИМКИ и ВИДЕО from TrafficBul on Vimeo.

Пред гръцка медия спасителят, който се е отзовал на инцидента, също разказа за него:

„Около полунощ бях повикан заради сериозна стрелба, в която са участвали няколко души. Точно две минути по-късно пристигнах на мястото на инцидента и директно се фокусирах върху мъжа, получил куршум в гръдната кост. След като се свързах с линейката, поисках конкретни инструкции за справяне със ситуацията, защото за пръв път присъствам на стрелба. Наложи се да извикам и втора линейка, защото имаше още двама ранени. Единият беше с множество рани по главата от удари с юмруци. Имаше и намушкат с нож“, разказва той. 

Все още се очаква официално изявление от Външно министерство за инцидента.

В www.nbox.bg се появиха кадри от екшъна снощи, като те цитират, че са от медията MEDIAMALL.info. От тях се виждат как българите са арестувани от гръцката полиция. 

МВнР: Генералното консулство в Солун е уведомено за стрелбата с ранени българи на Халкидики

Очаквайте подробности!