Пловдивски автошколи са водили курсисти на теоретично обучение без те реално да са присъствали на него. Това е установила полицията при проверка на около 20 центъра за автообучение в града. Установено е, че някои от курсистите, записани за автошкола, реално са били в чужбина, докато трае обучението им.

Инспектор Ботьо Гиргинов от Пътна полиция съобщи, че материалите от проверката на няколко автошколи са предадени на прокуратурата. Наред с тези нарушения са открити и други. Сред тях – липсата на касов апарат.

„На практика процесът на обучение не се е провеждал по правилата“, обобщи Гиргинов, според когото така се създават предпоставки за неподготвени шофьори и оттам – за пътни произшествия. Проверките продължават и ще обхванат всички над 60 автошколи в Пловдив, пише БНР.

Междувременно от прокуратурата заявиха, че сред арестуваните има служители на ДАИ, които за момента са задържани за 24 часа, по закона за МВР.

Общо арестувани 7 души, а сред тях  е и временно изпълняващата длъжността директор на ДАИ-Пловдив Анна Генова. Разследването срещу тях е за корупционни схеми в големи размери.