Районна прокуратура-Пловдив – Териториално отделение-Карлово наблюдава досъдебно производство за подпомагане на чужди граждани да преминат незаконно през страната.

Досъдебното производство е образувано за това, че на 09.07.2024 г. около 21,00 ч. в района на бензиностанция на главен път София-Бургас полицейски патрул подава сигнал за спиране на товарен бус. Водачът на моторно превозното средство първоначално намалява скоростта, след което я увеличава, опитвайки се да избегне проверката. Започва преследване, при което бусът удря единия от двата преследващи го полицейски автомобила. След около 2 км в района на с. Васил Левски бусът е спрян. Установено е, че в него пътуват двама български граждани, а в задната му част се превозват 18 сирийски граждани, незаконно преминали на територията на Република България. Трима от чужденците са малолетни, а 8 са непълнолетни.

Двамата български граждани са задържани. Установено е, че единият от тях е осъждан 25 пъти, като последното си наказание е изтърпял през 2023 г.

Действията по разследването продължават.

Снимка: Архив