На 26.09.2024г., около 18,20 ч., в района на Казанлък, при обход с патрулен автомобил полицейски екип, забелязал движещ се мотоциклет, без поставена регистрационна табела. Независимо от подадените към водача звуков и светлинен сигнал за спиране, той ускорил движението си, напускайки пределите на града, съобщиха днес от пресцентъра на ОДМВР в Стара Загора.

Преследването, с включени светлини продължило през село Черганово в посока село Овощник, като през цялото време мотоциклетистът е създавал предпоставки за настъпване на пътнотранспортно произшествие. Навлизайки в Овощник, водачът спрял, скочил от мотоциклета и побягнал. Не се подчинил на отправеното от полицаите устно разпореждане да спре, което наложило единият от униформените да възпроизведе със служебния си пистолет няколко изстрела със стоп патрони. Мъжът, с нараняване в гърба, е откаран в болница. Установена е самоличността му - 30-годишен, криминално проявен и осъждан. В каската му са намерени две прозрачни полиетиленови пликчета, съдържащи бяло кристалообразно вещество. Установено било също, че превозното средство не било регистрирано по надлежния ред.

 

В Софийско: Заловиха мъртвопиян моторист без книжка, бил въоръжен


Мъжът е отказал да бъде тестван за употреба за наркотични вещества и алкохол с техническо средство, както и да даде кръвна проба за анализ за употреба на наркотични вещества. Дал е само кръвна проба за анализ за употреба на алкохол.

В РУ-Казанлък е образувано досъдебно производство. Започнала е и проверка от ОДМВР - Стара Загора, чиято цел е да установи правомерността на действията на полицейските служители.

Тийнейджър и младеж се млатиха посред бял ден, в болница са