Пловдивчанка сигнализира за притеснителна случка, която се разиграла на оживено място, при това посред бял ден. Жената твърди, че е била заплашена с "газов пистолет", а целта била грабеж. Ситуацията се разиграла на пред голям супермаркет, който се намира в кв. "Тракия".

Фрапиращото в станалото е, че пловдивчанката сочи за извършители на проявата деца. Жената останала ужасена, а с публикацията си желае да предупреди за произшествието.

"Докъде стигнахме - 10-12-годишни да се разхождат с пистолети в якетата!", заключава жената. Лили Маджли заявява, че не е доволна и от охраната на обекта. Появило се и мнение, че заплахата била извършена с пистолет играчка.

"Пистолета бил играчка! Моите уважения господа: мога да различа истински газов пистолет", пише Маджли.

Вижте цялата история, споделена от Лили Маджли:

"Здравейте на всички. Искам да предупредя всички хора, пазаруващи на "Метро" в близост на SPS. Днес на входа на "Метро", на самия вход, беше насочен газов пистолет срещу мен в 12:50 часа, с цел кражба.

Искам да отбележа, че от страна на охраната в магазина не бяха взети никакви мерки срещу тези въоръжени деца. Докъде стигнахме -  10-12-годишни да се разхождат с пистолети в якетата!

Дълбоко съм възмутена и изплашена. Отговорът на охраната беше: Ами госпожо, нищо не можем да направим! Те са деца!
Пистолета бил играчка! Моите уважения господа: мога да различа истински газов пистолет! За Бога, там се разхождат семейства с малки деца!"

Неуспешен опит за кражба в супермаркет в Пловдив, крадец "прелетя" през витрина

Припомняме, че през последните няколко дни се появи информация за опити за нагли грабежи. 15-годишно момче беше нападнато с нож и ограбено от 32-годишен мъж в Пловдив. Извършителят  бе задържан с граждански арест. Само минути след случилото нападателят е открит и задържан от треньора и съотборниците на нападнатото момче.

Вчера стъклената витрина на хранителен магазин в пловдивския квартал "Тракия" беше разбита от мъж, опитал да открадне бутилки уиски. След като бил забелязан, той хванал пазарска количка и ударил с нея стъклото, след което успял да избяга.

Мъжът имал съучастник, който е задържан на местопрестъплението.

Треньор от Пловдив подгони крадец, заплашил дете с ноже