Мъж бе задържан за пожара в района на гребната база в Пловдив вчера.

Минути след 16 ч. вчера във Второ РУ постъпила информация, че горят тревни площи и дървесна растителност до гребния канал. Огънят незабавно е локализиран и потушен от екип на пожарната. При първоначалния оглед на местопроизшествието са открити веществени доказателства, че запалването е умишлено.

Локализираха пожара край Гребната база в Пловдив СНИМКИ

В резултат на активните действия още същата вечер криминалистите влезли в дирите на техен познайник - 30-годишен мъж със скитнически начин на живот. Той е отведен в полицейския арест, а в обясненията си посочил механизма на извършеното престъпление.

Пожар вилнее на Гребната база в Пловдив СНИМКИ+ВИДЕО

Междувременно две жени са заподозрени за други два пожара с материални щети на територията на РУ-Карлово. Според предварителната информация в четвъртък вечер възрастна жителка на с. Войнягово не загасила напълно жарта в огнище в двора си и появилите се отново от вятъра пламъци се прехвърлили в съседен имот, засягайки покривна конструкция на стопанска постройка. На другата сутрин в землището на с. Климент, също по непредпазливост, жена предизвикала пожар, хвърляйки кибритена клечка от запалена цигара.

Огънят е обхванал розови насаждения, лозя и сухи треви, като предстои да бъде изяснена общата му площ. За образуваните досъдебни производства е уведомена Районна прокуратура-Пловдив и действията по документиране на случаите продължават според указанията на наблюдаващите прокурори.