Банковите обирджии, които преди два дни задигнаха 185 хил. лева, наблюдавали касиерката на ограбения банков офис от месец.

С тази задача бил натоварен единият от тях, на който пръв му дошла идеята за кражбата, забелязвайки, че служителката е небрежна в своите действия, съобщи шефът на СДВР Георги Хаджиев, който заедно с градския прокурор на София Емилия Русинова дадоха повече подробности по случая.

Навикът й бил, когато излиза от офиса, да заключва само входната врата, но не и трезора, където се намирали парите. В помещението имало и други суми, които все още не са уточнени, но апашите се насочили само към чувалчето в трезора. Това, че сейфът не оставал незаключен, се виждало извън офиса на клона, който се помещава в хранителен хипермаркет в "Люлин".

В събота около 17 часа, час след обира, бил задържан единият извършител - този, който наблюдавал касиерката. В него са намерени 62 бона от общата плячка.

Задържаха мъж за обира на банков офис в София, намериха и част от парите

Вчера в дома си в кв. "Банишора" бил арестуван и човекът, който разработил ключа, с която крадците отключили вратата на офиса.

Спипаха и втори апаш за банковия обир в столицата – ключарят!

Издирват се още двама, известни на полицията, които успели да избягат с над 120 бона.

Прокурор Емилия Русинова разказа, че близка на единия от крадците е била използвана като отцепка, жената наблюдавала дали някой няма да се приближи към офиса и трябвало да сигнализира крадците.

Полицията е открила опожарен и автомобилът "Тойота", с който тримата крадци се предвижвали. След престъплението двама от тях, пътували с колата, която впоследствие била подпалена.

Посред бял ден: Обраха банка в София, апашите задигнаха близо 200 бона!