Майка на дете, настанено в Център за настаняване от семеен тип в Брацигово сигнализира за проблем с нейния син. По думите на Таня Герцова с 9-годишното момче са извършени блудствени действия от друго дете, настанено в центъра.


Таня Герцова от Брацигово е самотна майка на 4 деца. В момента те са настанени в Център от семеен тип. Преди близо 2 месеца 9-годишният син на Таня и се оплаква, че друго 13-годишно момче от Центъра е извършил с него действия, които могат да се определят като блудствени, предава Телемедиа.

Майката подава сигнал до ръководството на центъра, случаят стига до полицията.

Майката иска проблемното дете да бъде преместено от този център, защото то тормози и други деца. Екипът на телевизията потърси коментар и от директорката на Центъра за настаняване от семеен тип, както и от дирекция „Социално подпомагане“ в Пещера, откъдето обаче изразиха: „отрицателно становище за излъчването на репортаж по темата“.

От институциите ни увериха, че са предприети всички необходими мерки за изясняване на случая. В същия дух е и писмо в отговор на питане от директора на Държавната агенция за закрила на детето.

Майката на засегнатото момче обаче настоява случаят да бъде показан, за да не остане без последствия.