Специализирана полицейска операция бе проведена на територията на пловдивската дирекция на МВ.

Акцията е част от планираните дейности за противодействие на битовата престъпност, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвимите райони. За времето от 30 август до 1 септември е осъществена от екипи на Трето, Четвърто и Шесто районни управления в Пловдив и колегите им от Асеновград, съвместно с териториалните представители на  Национална агенция по приходите, Агенция „Митница“, Регионална здравна инспекция и Българска агенция по безопасност на храните. 

В хода на специализираната операция общо са проверени 642 МПС и 853 лица. Инспектирани са 94 търговски обекта, 26 питейни заведения, 13 заложни къщи, 4 пункта за цветни метали и 3 автоморги. В полезрението на униформените са влезли 26 души от криминалния контингент и 6 техни сборища. Също така е установено местонахождението на двама обявени за издирване.

За констатирани различни закононарушения от полицейските служители са издадени 117 акта и 13 протоколи по Закона за МВР. Регистрирани са 6 престъпления, по две са образуваните бързи и досъдебни производства. В 12 от случаите административно отношение е взето и от представителите на външните институции.