Мащабна операция на БОП се провежда днес в Пловдив.

Антимафиоти, полицаи, служители на "Жандармерия" и "Гранична полиция" са атакували сутринта няколко адреса в града. По данни на очевидци мъже от арабски произход са отведени с белезници.

В 6.30 часа сутринта униформени мъже са влезли в кооперация на ул. "Иван Арабаджията". "Започнаха да звънят по всички звъннци, след това влязоха в сградата и започнаха да претърсват апартамент на 3-я етаж. Там от 6 месеца под наем живее семейство от арабски произход. Жената ходи забулена, нямат деца. След няколко часа изведоха съпругът й с белезници", разказват съседи. Те попитали полицаите дали има за какво да се притесняват , но униформените им отговорили , че няма място за тревога, пише TrafficNews.bg.

Наемателите си плащали редовно наема, но били изключително затворени и нямали никаква комуникация с хората от кооперацията. Редовно пред блока спирал автомобил с италиенска регистрация, мъжът слизал,  говорел с шофьора , а след това се прибирал. 

Паралелно с това е претърсен адрес на ул. "Победа", след моста на Герджика посока бул. "България". Там също са изведени някакви мъже с белезници. На място е имало коли на БОП, Гранична полиция и Жандармерия.

На този етап няма информация за причината за акцията. Предполага се , че е свързана с канал за незаконен трафик на мигранти. 

Припомняме , че вчера автомобил с 8 мигранти катастрофира на автомагистрала "Тракия". Причината за катастрофата е, че автомобилът с мигранти е опитал да направи завой към изход на магистралата, но поради високата скорост е излязъл от пътното платно. Ударил се е в дърво и се е обърнал в канавката.

Всички 8 мигранти са откарани за преглед в УМБАЛ "Св. Георги". По първоначална информация двама-трима са по-тежко пострадали, с фрактури и наранявания. Всички са мъже на видима възраст между 18 и 40 години. Спешните медици не са успели да влязат в контакт с тях, тъй като никой от пострадалите не говори английски език.

Дали между днешната акция и вчерашната катастрофа има връзка, предстои да разберем.