Шофьор сигнализира в социалната мрежа Фейсбук, че маскиран велосипедист е откраднал регистрационните табели на автомобила му.

Потърпевшият споделя, че кражбата на регистрационните табели е станала на 3-и юли. Автомобилът на Йордан Петров бил паркиран пред дома му - на ул. "Десислава" 13 в столичния квартал "Бояна".

Камери за видеонаблюдение са заснели действията на маскирания крадец.

Йордан споделя още, че за втори път посягат към регистрационните табели на автомобила му.

"В 23:05 ч. след лека борба сваля задния номер. В 23:20 ч. вече разбрал, че номерата са с нит, тъй като не ни е за първи път, се връща с подходящи клещи и за под 10 секунди сваля и предния номер на колата", обяснява мъжът.

Йордан отправи молба към съгражданите си: "Ако някой има информация, ще помоля за съдействие!".

Наглата схема с кражба на регистрационните номера на автомобилите у нас съществува отдавна. Табелите могат да се използват за различни видове измами, обири и кражби. Често се използват от апашите, за да заредят без да плащат от бензиностанция. Камерите записват регистрационния номер и полицията се насочва към собственика, който - оказва се - също е потърпевш. По-хитрите крадци посягат на табелите на автомобили, които като цвят и модел са подобни на техните собствени коли. Така измамата се установява по-трудно, описват схемата от Съюза на българските автомобилисти (СБА).