Кърваво меле е станало късно снощи в парк в пловдивския кавартал „Изгрев”. Читателите ни определиха гледката след инцидента като „касапница”, а до нея се е стигнало след масов бой с ножове и бухалки.

По информация на TrafficNews в градинката до ул. „Босилек” се събрали местни, които консумирали алкохол. Към тяхната компания е поискал да се присъедини и 53-годишен мъж, който бил в неадекватно състояние и младежите се възпротивили. Започнали да го гонят, а след което последвали и удари.

Мъжът се ядосал и се е прибрал, но малко след това се е върнал с тумба от около десет човека- роднини и приятели. Тогава е започнал и масов бой между двете компании, като вследствие на инцидента има двама ранени и четирима задържани за 72 часа.

По-тежко ранен е 53-годишният мъж, който е бил ударен с бухалка в главата и е претърпял операция, тъй като е имал черепна травма. Другият пострадал е бил наръган с нож.

С медията ни се свързаха и жители на квартала, които са останали втрещени от гледката в парка на сутринта.

„Всичко е в кръв, все едно се намирам в касапница! Гледката е брутална, а на това място по принцип играят децата ни. Недопустимо!”, споделят пловдивчани.

Живущи в близост заявиха, че дори са се събудили вследствие на силните викове и писъци през нощта. 

„Около 2:15 часа сутринта спря черен автомобил Мерцедес, от който изскочиха няколко мургави граждани с ножове и налетяха върху група младежи, които седяха в парка. Започнаха страшни викове и писъци. Всички започнаха да бягат из парка. Крещеше се: “уби го, уби го!”. След 5 минути дойдоха над 6-7 патрулки и три линейки. В първата линейка качиха човек, който лежеше безжизнено и не мърдаше. В другите също откараха ранени хора след това. На сутринта хората минаваха ужасени през парка, като гледаха локвите кръв. Буквално целите площадки бяха с кървища”, споделят други живущи.

Полицейското присъствие в квартала е засилено след кървавия инцидент, като патрулират автомобили на Жандармерията.