Монтанчани пропищяха от местни бабаити, които вилнеят в областния център. Жители на града на Огоста разказват за набезите на тамошната банда, която тормози хората.

Повод за недоволството е случка от 12 юни, при която двама мъже гонят друг с бухалка посред нощ. Екшънът се е разиграл пред магазин „Богат-Беден“ и е заснет от охранителните камери в района, съобщи bulnews.

По думите на свидетели, пожелали анонимност, главни действащи лица във видеото са популярният в града Дани Зъто, бивш борец, който според хората още живее в мутренските времена, и неговият син К.А. Според потърпевшия, двамата го нападнали без никаква причина, като сипели заплахи и закани срещу него.

Жертвата от клипа е подал сигнал в полицията и прокуратурата, но към момента резултат няма. След случая обаче станало ясно, че той не е единственият потърпевш от безпричинната агресия на въпросните мъже. Монтанчаните разказват, че Дани Зъто е взел под крилото си сина си и неговите авери с цветущите прякори Пепи Пича и Гошко Макензи. Бившият борец ги подстрекавал да си „създадат имената“ в града, като изградят респект у съгражданите си. Младежите взели насериозно думите на по-възрастния мъж и към момента успешно си създават репутация на гамени. По думите на нашите източници, те са нападали и други хора, сред които и деца.

Срещу младежите и тартора им има над 10 подадени жалби. Според монтанчани потърпевшите са повече, но се страхуват от нова агресия. Някои обаче искат да дадат гласност на случаите, за да могат повече хора да придобият смелост и да разкажат за терора на бандата.