Наръганият в гърба мъж след скандал в Столипиново е починал в болницата, пише TrafficNews. Припомняме, че медията ни съобщи за свадата в средата на август, а сигналът за пострадал при сбиване в квартал Столипиново е бил подаден около 22.10 ч.

След пристигане на полицията е установено, че  местен жител бил прободен с нож в гърба от свой 40-годишен криминално проявен съсед.

От прокуратурата съобщиха, че на 14 август 2024 г. Районна прокуратура – Пловдив е повдигнала обвинение на  виновника, за това, че на 13 август 2024 г. е причинил тежка телесна повреда на 64-годишния мъж като го е пробол с нож в областта на гърба.

Пострадалият е бил откаран в болница, където в резултат на нараняването му е била извършена оперативна интервенция -премахнат му е единия бъбрек.  Той е останал на лечение в здравното заведение.

На 31 август 2024 г. обаче  е било получено съобщение, че пострадалият е починал в болницата.  По тази причина наблюдаващият прокурор от Районна прокуратура – Пловдив е дал указания за назначаване на съдебномедицинска експертиза, която да установи причините за смъртта, след което ще се прецени за по нататъшния ход на разследването и евентуалното му изпращане по компетентност на Окръжна прокуратура – Пловдив.  Това означава, че обвинението може да стане по-тежко.

С постановление на наблюдаващия прокурор мъжът е бил задържан за срок до 72 часа. На 16 август 2024 г. съдът е уважил искането на прокуратурата и е взел постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.