Окръжна прокуратура-Бургас ръководи разследването по досъдебно производство за отглеждане и държане с цел разпространение на  марихуана, чиято стойност възлиза на около  7.5 милиона лева

 Наркотичните вещества са открити в къща и в прилежащия й двор, разположени в село Винарско, общ. Камено, обл. Бургас. За съпричастност към престъпното деяние по Закона за МВР е задържано едно лице.

Подробности от разследването предоставиха прокурор Мануел Манев – зам.-окръжен прокурор на Бургас, старши комисар Владимир Маринов – директор на ОД на МВР-Бургас и комисар Иван Малинов – началник отдел „Криминална полиция“ при ОД на МВР-Бургас.

Те съобщиха, че наркофермата е разположена в частен имот. Установени са близо 10 000 канабисови растения, засадени на 30 реда на площ от над 1 декар в двора на къщата. Отделно са установени и около 250 килограма суха тревна маса, готова за пласиране. Общата стойност на открития канабис възлиза на около 7,5 милиона лева. Вече отгледаната продукция е сушена в две отделни помещения в къщата, които са били пригодени за дейността. По първоначални данни готовата продукция е била предназначена за вътрешния пазар.

Работата по разследването продължава като се издирват лица, действали в съучастие с вече задържания собственик на частния имот.