Автомивка е била подпалена умишлено в град Трявна, това твърди Михаела Цачева в социалната мрежа Facebook. Михаела споделя, че автомивката е собственост на мъжа, с когото тя има връзка. Обектът се намира на ул. "Христо Ботев".

Палежът е станал на 27-ми октомври. В 3:15 ч. сутринта Михаела Цачева е получила обаждане по телефона - именно тогава й съобщили, че автомивката гори.

"За да разберете какво се е случило, ще ви разкажа малко повече за мен. Аз съм израснала в този град, родителите ми живеят и изкарват прехраната си тук. Тук се запознах и живея с човека, с когото планирам да изградя свое семейство - Дилян Личев", написа Михаела.

22-годишното момиче споделя, че партньорът й от три години полага ежедневни усилия да развива собствен бизнес, за да осигури бъдещето им.

"До момента, в който разбрахме, че всичко, което той се опитва да изгради е разрушено от омразата и завистта на някой друг. И както знаете, в случаите на умишлен палеж, разкриването на извършителите и поръчителите е почти невъзможно. Ние не разчитаме на съда да приложи закона, НАШАТА НАДЕЖДА Е ВЪВ ВАС да дадете своята МОРАЛНА ПРИСЪДА", добавя още Цачева.

Момичето се опасява, че автомобивката е подпалена от двама бизнесмени. Тя не споменава техните имена, но споделя, че са добре познати в Трявна.

"За тези от вас, които също живеят в този град, имената на двамата “бизнесмени”, поставящи пречки пред нас, не са чужди. Тези хора неколкократно прилагаха различни форми на тормоз към Дилян, по повод на общия им предмет на дейност - вулканизация и автомивка. Това се състоеше в закани за побой, навлизане в личното му пространство и подаване на анонимни жалби до институциите. Но тъй като семействата ни са ни възпитали в това да изкарваме парите си с честен труд и достойнство, не дадохме гласност на тези събития до днес. Смятахме, че труда трябва да говори вместо думите, докато той не ни беше отнет тази сутрин. Оставям на вас заключенията и причинно следствени анализи, кой може да е отговорен за този пожар запалил мечтите на един 25-годишен човек и ви моля да изразите гражданската си позиция, за да не позволим тези индивиди да разбиват и нечии други мечти. Как може да се случи това? Въпросните господа са свързани със собствеността и управлението на няколко обекта в града. Апелирам всеки един от вас, който чете този пост да вземе решение за себе си, дали иска да остави честно изкараните си пари в ръцете на тези хора", завършва публикацията си Михаела Цачева.

22-годишното момиче сподели и снимки, които показват в какво състояние се намира автомивката след палежа.