Задържаха млад мъж за дързък грабеж на бензиностанция в Добрич. Маскиран и въоръжен, той задига парите от касата и удря с пистолет служителя, който се опитва да го спре.  След продължило месец и половина разследване, виновникът е издирен и предаден на прокуратурата.

Престъплението е извършено на 1 септември в един от обектите по околовръстното шосе на Добрич. Въоръженият грабеж става около 3 часа сутринта, когато 28-годишният обвиняем нахлува в нея с пистолет. По-късно пред разследващите той обяснява, че парите му трябвали, защото имал дългове. Предходната вечер той бил в компанията на 40-годишен мъж, който първоначално е привлечен като съучастник, но по-късно става свидетел.

„Вървейки към бензиностанцията, обвиняемият е споделил на свидетеля, че възнамерява да извърши грабеж, тъй като имал финансови затруднения. Свидетелят е казал, че не желае да участва в това деяние и двамата са се разделили”, заяви Даниел Илиев, говорител на Районна прокуратура-Добрич.

Въоръжен грабеж на бензиностанция в Добрич ВИДЕО

Дал му обаче суичър с качулка. „Обвиняемият е заварил служителя в автомобила си пред бензиностанцията, извадил е пистолета, който предварително е носил в себе си и му е казал няколко пъти:”Давай парите! Ще ти счупя колата и ще ти строша главата!”, посочва Илиев.

Дежурният влиза в обекта, а след него и нападателят. „Успява да отнеме оборотни пари в размер на 250 лева, като при напускането от обекта възниква сблъсък между продавач-консултанта, който е в бензиностанцията, и извършителя. В следствие на инцидента е пострадал 57-годишният служител на обекта. Същият е с разкъсно-контузна рана на главата, в областта на тила. Той е прегледан и по-късно освободен от ЦСМП”, подчерта Стоян Стоянов, говорител на ОДМВР Добрич.

Пострадалият подава сигнал чрез паник бутона в обекта. Издирването на нападателя обаче отнема месец и половина. „Тъй като извършителят е на деянието е бил с поставена качулка и с маска -  са се виждали само и единствено очите му. Неговото установяване е било изключително трудно, но адмирации към колегите от МВР, които са положили максимални усилия. Същият е бил задържан, като в него са установени наркотични вещества, реагиращи на полевия тест на амфетамин”, уточни говорителят на Районна прокуратура-Добрич.

„Намерени са голяма част веществени доказателства по делото. Установен е и пистолетът, с който е извършено деянието”, заяви Стоян Стоянов, цитиран от Нова.

„Разпитан е в хода на досъдебното производство, като изразява съжаление за стореното и заявява, че желае да възстанови сумата, която е откраднал”, допълни Даниел Илиев.

Задържан е с прокурорско разпореждане за 72 часа, предстои да му бъде поискана и най-тежката мярка. „Обвиняемият е привлечен към наказателна отговорност за извършен грабеж, за който се предвижда наказание лишаване от свобода от 3 до 10 години”, заявиха от прокуратурата.

До момента той не е осъждан, макар да е криминално проявен, както и 40-годишният му приятел.