Районната прокуратура в Хасково – Териториално отделение-Димитровград, наблюдава досъдебно производство по разследване на ферма за канабис в димитровградското село Радиево, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.

На четвърти октомври в жилищен имот в селото, обитаван от 42-годишен мъж, е установено отглеждането на 42 растения от рода на конопа в нарушение на установените от Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила. Разследването се води и за това, че по същото време и на същото място са държани без надлежно разрешение високорисково наркотично вещество – марихуана.

По време на проверката в масивна постройка в една от стоите в източната част на двора полицаи са намерили и иззели 42 саксии, засети с растения от рода на конопа и изсушена листна маса, реагираща на наркотично вещество - марихуана. В помещението била монтирана инсталация за осветление и вентилация, която се намирала в работно положение. По време на извършеното претърсване са иззети и 2 въздуховода с 4 вентилатора, устройство за овлажняване на въздуха, газова пита с бутилка, пет осветителни тела с датчици  за осветлението, две електронни везни, торове и препарати за отглеждането на растенията, допълват от държавното обвинение.

Предишният случай в региона с разкриването на нива с растения от рода на конопа бе в харманлийското село Смирненци на 17 септември. Тогава служителите на реда откриха 36 култивирани наркорастения с височина до 320 сантиметра.