Двама души са загинали при поредната тежката катастрофа, този път станала с мотор край разградското село Здравец, съобщиха от МВР.

Загинали са водачът на мотора и пътуващият с него. Сигналът за ПТП-то е получен снощи, около 23:00 часа на тел.112.

"Хонда" без регистрационна табела, управлявана от неправоспособен 26-годишен мъж от шуменското село Гусла, при движение с висока скорост, изхвърча от пътя на ляв завой и се врязва в крайпътно дърво.

На място са загинали водачът и возещият се зад него пътник на 21 години, също от Гусла.

От регистрите на МВР става ясно, че загиналият водач е осъждан три пъти за шофиране след употреба на алкохол, като последния път през 2017 година е излежал и ефективна присъда.

Другата жертва - пътникът на мотора пък е осъждан за шофиране на нерегистрирано МПС.

Телата на младите мъже са откарани за аутопсия в МБАЛ - Търговище. По случая се води досъдебно производство.

Това е поредният кошмарен и кървав инцидент на пътя, отнел човешки животи. При това само за последното денонощие.

Вчера следобед, на пътя за Перник, младеж е издъхнал, след като бил пометен с "Ауди"-то си, докато изчаквал кола на "Пътна помощ", за да изтегли автомобила на родителите му, които също били катастрофирали, но леко.

Наложило се пожарната да реже "Ауди"-то, за да го извади. Момчето първоначално имал пулс, но докато пристигнат спешните медици, издъхнал.

Тази сутрин след челен удар в дъжда край Микре – двама души загубиха живота си, а трети бе ранен и сега е в болница.

Черната статистика сочи, че само за последното денонощие четирима българи са загинали във войната на пътя, а от началото на годината по пътищата ни животът си са загубили 421 българи.

А иначе днес (26 септември) е Европейския ден без загинали по пътищата, който се отбелязва на територията на всички страни в Европейския съюз.

Нека бъдем внимателни, да пазим нашия, а и живота на останалите на пътя!