Изказване на министър Демерджиев и главния секретар на МВР от с. Рогош.

Повдигнати са две обвинения на задържания за тройното убийство в пловдивското село Рогош. Едното е за квалифицирано убийство на повече от едно лице със средства и по начин, опасни за живота на мнозина. Второто обвинение е за незаконно притежание на огнестрелно оръжие. Това съобщиха от Окръжна прокуратура – Пловдив.

Мъжът е на 39 години. Той се е укривл в дома на майка си, където е завел и своето семейство. В момента на задържането му е бил въоръжен. Алкохоната му проба е била отрицателна, допълниха от прокуратурата. 

Предвидените от закона наказания за тези престъпления са от 15 до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна за убийството и за лишаване от право на свобода от 2 до 8 г. за притежание на огнестрелно оръжие.

Оръжието и боеприпасите му са иззети.  Извършен е личен обиск. Той е задържан за 72 часа след повдигане на обвинението. "Тече разпит, той дава обяснение по случая", посочи прокурор Андреева. Разпитани са и свидетели, приобщени са много веществени доказателства. 

Законът предвижда наказание от 15 до 20 г. затвор, доживотен затвор или затвор без право на замяна. 

 39-годишният мъж е задържан за 72 часа.

 

Очаквайте подробности!

Тройният убиец е стрелял отново във вече мъртвите баща и синове ВИДЕО