Неуредени финансови отношения за няколко милиона и лични мотиви са основните версии за убийството на 46-годишната Станка Марангозова. Тя беше разстреляна в четвъртък вечерта в автомобила си пред блока в "Младост", в който е живеела с дългогодишния си приятел Динко Геров.

Именно той е бил един от първите заподозрени за убийството, но освен Геров криминалистите разпитват и десетки бизнесмени, които през последните 10 г. са имали отношения с Марангозова. С повечето от тях жертвата е водила съдебни дела за крупни суми.

Станка е вземала пари, които е трябвало да бъдат инвестирани в ценни книжа през борсата, за да носят печалба. В повечето случаи парите се губели. Малко вероятно е обаче да е убита от човек, който търси от нея много пари, твърдят разследващите пред "24 часа".

След схемата с финансовата пирамида, Станка заживяла със Сарафа Динко

Сред кредиторите на Марангозова обаче имало и отчаяни хора, които са загубили надежда, че ще върнат парите и имотите си, които са прехвърляли на нейно име в последните години.

Била е пребивана няколко пъти, твърди мъж, с когото е имала отношения преди време. Редовно я заплашвали заради милионите, които така и не успяла да спечели за хората, с които е имала договори.

В миналото демонстрирала висок стандарт на живот, но напоследък живеела скромно. Мъжът ѝ Динко Геров е дългогодишен инвестиционен посредник, който сега се занимава с фотоволтаици.

Кой уби Станка? Търсят непознат – навъртал се там, "имал работа"

Освен спорове за огромни суми Марангозова е подсъдима за измама в размер на 1,43 млн. лв. в Софийския районен съд.

Станка е родом от Враца. Там е арестувана през ноември 2011 г. заради измама, лихварство и пране на пари заедно с тогавашния си съдружник Георги Георгиев. По-късно делото е прехвърлено в Софийската градска прокуратура, защото престъпленията са били извършвани в столицата.

Един от пострадалите от дейността на Марангозова е бизнесменът Иво Масларов, син на някогашната социална министърка от БСП Емилия Масларова.

С него имала договор за доверително управление на пари от 2009 г. Вземала кеш, за да инвестира в ценни книжа през фондовата борса. Заради липса на доходност обаче между двамата избухва конфликт през 2011 г. Започват да пускат жалби един срещу друг в полицията и прокуратурата. Само по банкови сметки между двамата са преведени над 1,7 млн. лв. Тя твърди, че той я изнудва за пари, а той - че му дължи огромни суми.

Пирамидата "Станка" – милиони от наивници за "безценни сделки на борсата"

Масларов се принудил да прехвърли дълга си към фирма на бизнесмена Веселин Динков, с когото Марангозова също води дела. Неуредиците стигат дотам, че Марангозова е принудена да ипотекира жилището си, от което е изгонена с частен съдебен изпълнител през 2013 г.

Оттогава живее в апартамента на приятеля си Динко. Тогава тя се барикадира в мезонета на ул. "Ангел Каралийчев" 1. Отказвала да напусне доброволно, но по-късно склонила.

Справка в Търговския регистър показва, че Станка Марангозова е управител на фирмата "Преста терм", на която собственик е приятелят Динко Геров. Дружеството обаче няма дейност от 2011 г. Двамата имат участия и в други компании. Всички са със запорни съобщения заради дългове към банки и дела на съдебни изпълнители.

Пистолетът на килъра – зад бялата роза, три куршума в Станка. Гилзите на пътя!?